Láthatatlan Tanoda - Értékelés

Jelenlegi hely

Mi volt a tevékenység, amit végeztél?

Mentori feladatok és foglalkozások szervezése és levezetése. Korrepetálom vagy csak játékos feladatokat végzek a mentoráltammal, illetve rendszeresen eljárunk kulturális programokra is.

Kinek ajánlanád a lehetőséget?

Mindenkinek, akinek van heti pár órája részt venni egy óvodás vagy kisiskolás gyermek életében, érez motivációt arra, hogy tanuljon, különböző fejlesztő feladatokat végezzen a mentoráltjával, illetve szeretne tenni az iskolai szegregáció ellen, és esélyt kíván adni a nyolcadik kerületi hátrányos helyzetű gyerekeknek is.

Kinek nem ajánlanád?

Fontos, hogy az önkéntes türelmes legyen, és jól kijöjjön a gyerekekkel, illetve fontos a látogatások rendszeressége is. Nem hátrány, ha hosszú távon gondolkodik a mentorálásban (kb. egy év), és nagyon nagy pozitívum, ha van szociális, pedagógiai vagy pszichológiai végzettsége.

Hogy érezted magad?

Már a kezdetektől csatlakoztam a Láthatatlan Tanodához mentorként, majd csatlakoztam a csoportfoglalkozások szervezői közé is. Egy 10 éves kislányt mentorálok már évek óta, és rengeteg pozitív élményt és tapasztalatot szereztem. Mindig akadtak hullámvölgyek a mentorálás során, de rendkívüli látni, ahogy a gyerekek érzelmi és értelmi intelligenciája, valamint konfliktuskezelési képessége napról napra fejlődik.