BAGázs Önkéntesfelhívás - Értékelés

Jelenlegi hely

Mi volt a tevékenység, amit végeztél?

Gimnazista önkéntessekkel hetente jártunk le Bagra a gyerek csapatunkat korrepetálni a bagi koordinátorunk segítségével, az IKSZ program keretében. Támogatóként az én feladatom volt, hogy a gimnazistákkal jó hangulatú és hatékony foglalkozásokat csináljunk, valamint az, hogy odafigyeljek a gimnazistákra és átbeszéljem velük a foglalkozásokon történteket.

Kinek ajánlanád a lehetőséget?

Azoknak az egyetemistáknak (és gimnazistáknak), akiknek van idejük elköteleződni egy félévre, szeretnének kilépni a megszokott társadalmi közegükből és jól szervezett, biztos kereteken belül, új tapasztalatokat szerezni és közben tanulni saját magukról. Bár időt és energiát kell szánni a foglalkozásokra, a felkészülésre és utána az átbeszélésre, az egész nagyon megéri, mert kikapcsolódást ad a mindennapi hajtásból és rengeteg szeretett kap az ember.

Kinek nem ajánlanád?

Azoknak, akiknek nincs lehetősége egy ilyen, kötött, féléves projektben részt venni, mert más dolgokkal túlságosan elfoglaltak. Főleg a gimnazisták esetén fontos, hogy aki belevág, az elég érett legyen. Ha egy kiskamasz a saját problémáival küzdve kezd el dolgozni a programban, akkor sajnos könnyen lehet, hogy nem fog szót találni a gyerekekkel, ezzel megnehezítve a teljes csapat dolgát.

Hogy érezted magad?

Nagyon jól éreztem magam. Mielőtt elkezdtem önkénteskedni, azt hittem, hogy ez valami nehéz dolog lesz, amit puszta kötelességtudatból végzek.majd. Ehelyett kiderült számomra, hogy ezt azért érdemes csinálni, mert nagyon sokat ad. Szeretetet a gyerekektől, maradandó élményeket, remek társaságot. Bár mi mentünk tanítani Bagra, közben mi magunk is rengeteget tanultunk.
  • Bagázs

    BAGázs Önkéntesfelhívás

    Legyél te is a BAGázs tagja! Ha úgy gondolod, hogy hozzá tudnál járulni a BAGázs munkájához az időddel, energiáddal, tudásoddal, vagy bármi mással, jelentkezz hozzánk önkéntesnek! Írj egy e-mailt azonkentes@bagazs.org címre, hogy szerinted miben...