Van Helyed Alapítvány

A Van Helyed alapítvány egy - ma már közismert - egyéni, civil, önkéntes tevékenységből fejlődött ki, amely Bódis Kriszta dokumentumfilmes, író, pszichológus, a Van Helyed szakmai vezetőjének nevéhez fűződik. Ózd legreménytelenebb roma telepén a Hétesben kezdődött 1998-ban. 

A Stúdió szolgáltatásai - a régiót jellemző - minőségen aluli oktatás következményeit kompenzálják és lehetővé teszik, hogy a diákok minőségi iskolákban sikeresen tanuljanak tovább. A VH Stúdió eddigi működése alatt a továbbtanulók aránya 100%. A Van Helyed Rendszer a VH szolgáltatások rendszere: strukturális megoldásokat kínál a marginalizált társadalmi csoportoknak, hogy képessé váljanak kitörni a tartós szegénységet újratermelő ördögi körből.    

A Van Helyed innovációi: problémákra reflektáló szolgáltatások egymásra építése, a következetes settlement munka, az empowerment, az interkulturalitás, a marginalizált csoportokkal kialakított partnerség, és az alkotásközpontú módszer.    

Korábbi események

  • Van Helyed Alapítvány

    Sofőrt keresünk egy napra!

    A Van Helyed Alapítvány jogosítvánnyal rendelkező segítőt keres 01.25. szerdai napra. Reggeli indulással kéne vezetni egy automata váltós autót, a várható érkezés este lenne. Az út Budapestről Miskolcra és Ózdra tartana, azután este vissza...

Van Helyed Stúdió

3600 Ózd 
Volny József út