Tilos Rádió

A Tilos Rádió non-profit, közösségi rádió, 1991. augusztusában kezdett sugározni Budapesten kalózrádióként, 1995-től működik legális frekvencián. A Tilos politikai ideológiáktól és pártoktól, gazdasági érdekeltségektől, egyházaktól és önkormányzatoktól független, szabad rádió, nincsenek tulajdonosai: csak a hallgatóké és a műsorkészítőké.
A Tilos Rádió hallgatói és műsorkészítői látszólag virtuális, ám nagyon is valóságos közösséget alkotnak: a rádióhullámokon és az interneten élik meg a valamikori agorák, falusi vásárterek, kisvárosi főutcák életét. A Tilos műsorainak zöme a hallgatói részvételre épül, a szerkesztés szerves eleme a betelefonálók és a műsorkészítők aktív együttműködése.
A Tilos Rádió nem a vásárlót győzködi, vagy a szavazóhoz beszél, önálló gondolkodásra, kreativitásra, a közéletben való részvételre sarkall, az öntevékeny, független, igényes ember gondolkodtató médiuma. Műsorai gyakran valamiért szólnak: kisebbségek, elesettek, másságok érdekében, alternatív értékek, kulturális törekvések bemutatásáért.
A Tilos Rádió a szólásszabadság elkötelezettje, lételeme a vita, a különböző nézetek, vélemények ütköztetése. Működése bizonyíték arra, hogy rádiózni nem csak pénzért lehet, a rádió műsorait 300 önkéntes készíti ellenszolgáltatás nélkül, a nap 24 órájában.

  • Mária utca Tilos Rádió

    Hírszerkesztőket keresünk!

    A Tilos Rádió hírszolgáltatási kötelezettsége teljesítése miatt keres további ÖNKÉNTES munkatársakat a hírszerkesztők csapatába.A hírkészítés érdekes és meglepően sokrétű folyamat:kezdődik a hírek felkutatásával,aztán jön a megírás,felolvasás,majd...

1085

1085 Budapest 
Mária 54.
Telefon30 683 0581