Közös Halmaz Alapítvány

Kapcsolat:

Székhely:

A Közös Halmaz Alapítvány célja a XX. századi történelmi traumák feldolgozásának beindítása, gondolkodásra, együttérzésre, mérlegelésre késztetés azokkal a korszakokkal és eseményekkel kapcsolatban, amelyek a legtöbb indulatot váltják ki mindennapjainkban. 

A trianoni békeszerződés, a holokauszt, a kommunista diktatúra, 1956, illetve a rendszerváltás egyoldalú és egymásnak ellentmondó történelem-elbeszélései mindeddig lehetetlenné tették a társadalmi párbeszédet, a konstruktív vitát, az összetartozás élményének átélését. Mindez szoros összefüggésben áll a mai Magyarország
kulturális és politikai megosztottságával. A történelmi sérelmek megértése és megbeszélése nélkül nincs esély a bizalomra épülő közös jövő megteremtésére.

Nyissunk a múltra, hogy legyen jövőnk!
Ne csak a saját családunk, kultúrkörünk történelmi traumáit érezzük át, hanem a tőlünk távolabb állókét is: Legyen a Trianon-trauma átérzése összeférhető a holokauszt tragédiájának átérzésével. Ideje, hogy meghalljuk egymás hangját.

A Közös Halmaz Alapítvány a XX. századi magyar történelmi traumák megértését és átélését célzó, interaktív köztéri kiállítása 2017 márciusában mutatkozott be a budapesti Madách téren.

A köztéri kiállításon megismert ajtókat oktatási segédanyagként használva a Közös Halmaz önkéntesei középiskolákban tartanak csoportfoglalkozásokat. A beszélgetések során egymás véleményének meghallgatására, kulturált vita kibontakoztatására törekszünk. 

A kiállításról és az oktatási projektünkről bővebb információ a honlapunkon és a Facebook oldalunkon található. 

Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a múltfeldolgozás üzenete minél több emberhez eljusson, és a Közös Halmaz Alapítvány fenntarthatóan működjön!

Ha elkötelezett vagy a társadalmi szemléletformálásban, szívesen állsz jó ügyek mellé, akkor Te vagy a mi emberünk!

Töltsd ki a honlapunkon található űrlapot, ahol részletesen megtalálhatod, milyen területeken számítunk Rád. A kitöltés után hamarosan keresni fogunk, hogy minél előbb személyesen is megismerhessük egymást.