Hintalovon Gyerekjogi Alapítvány

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány küldetése a Magyarországon élő gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása.

Yelon 
Szexedukáció gyerekeknek, szülőknek és gyerekekkel foglalkozó szakembereknek.
A Yelon egy szexedukációs weboldal és telefonos alkalmazás, ami válaszokat kínál a 10–18 éves fiatalok testképével, kapcsolataival, szexualitásával összefüggő kérdéseire. A chat segítségével a fiatalok névtelenül feltehetik kérdéseiket, és személyre szabott válaszokat kapnak a Yelon képzett szakembereitől. Az ingyenesen letölthető alkalmazással egyszerű a privát chatelés és a webes tartalmak elérése.
Külön oldalon kapnak tabumentes és tényszerű válaszokat a gyerekekért felelős felnőttek (szülők, tanárok, családtagok) a szexuális nevelés kényes kérdéseire.
e-mail: info@yelon.hu

Gyermekjogi Központ
Becslések szerint Magyarországon a gyermekjogi jogsértések 97 százaléka rejtve marad. A gyerekek nagyon rossz érdekérvényesítők, ráadásul az esetek többségében a felnőttek segítségére, közbenjárására, képviseletére van szükségük. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány által indított jogsegély program célja a gyermekjogi jogsértések számának csökkentése, és a magas színvonalú gyermekjogi képviselet biztosítása azokban az ügyekben, amelyekben 18 éven aluli gyermek is érintett.
Alapítványunk gyermekjogi megközelítést alkalmaz. Munkánk során az ENSZ Gyermekjogi egyezményének szellemében, mindig a gyerek legjobb érdekének megfelelően járunk el.
e-mail: gyermekjog@hintalovon.hu

Korábbi események