FÉBÉ Evangélikus Szeretetszolgálat

Kapcsolat:

Székhely:

2081 Piliscsaba 
József Attila utca 7

Mutatás a térképen

1924. október 1-jén alapította meg Piliscsabán Pauer Irma főnök asszony a Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesületet. 

1990. október 6-án A Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület közgyűlése elhatározta, hogy társasotthont hoz létre mozgássérült fiatal felnőtt emberek számára.

Napjainkban több mint száz ember dolgozik a kertészetben, a csomagoló üzemben és az asztalos műhelyekben. Munkatársaink nagy többsége fogyatékkal élő. Az 1990-es évek fejlesztései után több területen is leépültek a szolgáltatásaink, melyeknek újraindításán, megújításán dolgozunk. Szeretnénk az uszoda területén egy rehabilitációs, rekreációs központot kialakítani, helyreállítva a medence területét és új szolgáltatásokkal kiegészíteni a régebben nyújtottakat. Új asztalos műhely kialakítását kezdtük meg, és a készítendő tárgyak fejlesztésén dolgozunk. Szociális farmot építünk a kertészetünkből, valamint a bölcsődei szolgáltatás mellett egy játszóteret is tervezünk kialakítani, melyeket szeretnénk megnyitni a lakosság számára is.

A tervezett fejlesztéseink elején járunk. A rendelkezésünkre álló erőforrások meghatározzák a fejlesztések ütemét, irányát éppen ezért szívesen fogadjuk az esetleges javaslatokat, ötleteket és szívesen látunk minden érdeklődőt, aki meglátogat bennünket, és együtt gondolkodik velünk.