Rólunk

Jelenlegi hely

A Lámpagyár egy online közösségi felület. Célja, hogy az országszerte működő, a közös problémáinkra lelkesítő válaszokat adó társadalmi kezdeményezések - vagyis Lámpások - és a kapcsolódni vágyók közös találkozási pontjává váljon.

Magyarországon vannak aktivisták, akik törődnek a közösség ügyeivel, tesznek saját problémáik megoldásáért, kiállnak magukért és másokért. Fiatalok és idősebbek, vidékiek és budapestiek, jobbosok és balosok. Ott vannak a családban, a társasházban, az iskolában, a munkahelyen, kinn tüntetnek az utcán. Mind problémamegoldók, jószándékú, bátor és vállalkozó szellemű magyarok.

Ha kicsit körülnézünk,már látjuk is őket. A sikeres újítókat,a kitartó küzdelmeket,a több évtizede jól működő modelleket és a lelkesítő új ötleteket. A kezdeményezések viszont gyakran elszigeteltek, nem érik el a többi tenni akaró embert, és nem adódnak össze valódi változást hozó erővé. Ha a kezdeményezők körei töredezettek, könnyen úgy érezhetjük, hogy nincs választás –erőtlenek vagyunk, mások döntenek helyettünk, a nagy dolgok úgysem rajtunk múlnak.

Az új társadalmi kezdeményezések sokszor nem képesek a médiába bekerülni. Sokan vállalnának szerepet vagy támogatnának kezdeményezéseket, de nem ismerik a lehetőségeket. Mindkét oldal számára szeretnénk egy saját teret nyitni.

A projektünk célja egy találkozópont létrehozása. Kapcsolatot teremt tennivágyó emberek és őket váró kezdeményezések között. Hírt ad minden akcióról, amelyhez csatlakozni lehet.

Hogy bebizonyítsuk: mindig van választás. Hogy megismerjük és megtaláljuk egymást. Hogy lelkesedést merítsünk egymás ötleteiből. Hogy vitatkozhassunk egymással, tanuljunk egymás hibáiból, örüljünk egymás sikerének. Hogy egy aktív, tettrekész és önbizalommal teli világot építsünk.