Blog

Jelenlegi hely

Számtalan lehetőség, életre szóló élmény - Interjú Pózner Vandával, az SZKTP egyik korábbi ösztöndíjasával

,,A tehetségprogramoknak már egész fiatal korban – általános- és középiskolában nagyobb színteret kellene adni. Nagyon sok tehetséges gyermek van, akinek a családja anyagi nehézségekkel küzd és emiatt nem tud képességeihez mérten fejlődni. Magyarországon alacsony a társadalmi mobilitás lehetősége és a tehetségprogramok és ösztöndíjak helyzetén bőven lehet mit javítani. A tehetségprogramok és ösztöndíjak számának növelése elengedhetetlen a magyar értelmiség jövőjének szempontjából.” Pózner Vandával beszélgettünk.

,,Találd meg a helyed!’’ - 13 éves a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA)

,,Egy olyan világban szeretnénk élni, amelyben minden fiatal megtalálja a saját helyét, közösségét.” - így hangzik a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) mottója. De mit érdemes még tudunk róluk? Mi minden történt velük az eltelt 13 év alatt?

Gondolj a jövődre! - Jelentkezz a Szabó Kálmán Tehetségprogramba!

“Hallgatók kezdeményezése a tehetséges, de anyagi gondokkal küzdő középiskolás fiatalok tanulmányainak támogatására ösztöndíjjal, mentorlással és tehetséggondozással” - olvasható a Szabó Kálmán Tehetségprogram honlapján. De vajon mi egyebet kínál, mi mindent érdemes még tudni erről az ösztöndíjprogramról?

“Jót s jól! Ebben áll a nagy titok.” - Töltsd hasznosan a középiskolai közösségi szolgálatodat!

Mi is pontosan az iskolai közösségi szolgálat? A jogszabály a következőket írja: ,,Szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység és annak pedagógiai feldolgozása.”

,,Nekem az önkéntesség erről szól. Hogy örömet szerezzünk vele másoknak” - Interjú Tóth Artúrral

Gyakorta halljuk azt a kérdést, vajon mi a jó középiskolai kötelező közösségi szolgálatban, túl azon, hogy teljesíteni kell? Ilyenkor tudatosodik bennünk, sokan bizony nem tudják, hogy maga az önkéntesség milyen sokrétűen is képes biztosítani a középiskolások számára, hogy ismereteik, kompetenciáik és attitűdjeik is bővüljenek, megerősödjenek. Ennek kapcsán kértük meg Tóth Artúrt - aki maga sem szűkölködik önkéntes tapasztalatokban -, hogy meséljen saját élményeiről.

Karácsonyfa: öko-variációk egy témára

Régen nem volt kérdés a karácsonyfa beszerzése: a rutinosabbak időben, a többiek az utolsó pillanatban elrohantak a legközelebbi vásárba, és megvették a pénztárcájuknak megfelelő legszimpatikusabb fát.. Ezért is készítettük nektek ezt a kis összefoglalót, hogy segítsünk a döntésben.

,,Felemelő érzés önkénteskedni” - Interjú Kórógyi Gergellyel

Talán nem is gondolnánk, milyen sok fiatal tartja teljesen természetesnek és magától értendőnek hogy önzetlenül segítsen másokon. A Lámpagyár közösségét is sok hasonló diák - középiskolás és egyetemista - gazdagítja. Ennek kapcsán kérdeztük Kórógyi Gergelyt, meséljen egy kicsit saját élményeiről, tapasztalatairól.

Önkéntes jogviszony létesítése

Legutóbbi cikkünkben arról írtunk, milyen feltételeknek kell megfelelni, ha valaki önkéntes szeretne lenni, hogy vajon szükséges-e ehhez valahol regisztrálni? Az alábbi cikkünkben azon kérdést szeretnénk megválaszolni, vajon az önkéntes jogviszony létesítésénél milyen szerződést kell kötni az önkéntesekkel. Az onkentes.hu oldaláról szemezgettünk.