Blog

Jelenlegi hely

,,Felemelő érzés önkénteskedni” - Interjú Kórógyi Gergellyel

Talán nem is gondolnánk, milyen sok fiatal tartja teljesen természetesnek és magától értendőnek hogy önzetlenül segítsen másokon. A Lámpagyár közösségét is sok hasonló diák - középiskolás és egyetemista - gazdagítja. Ennek kapcsán kérdeztük Kórógyi Gergelyt, meséljen egy kicsit saját élményeiről, tapasztalatairól.

Önkéntes jogviszony létesítése

Legutóbbi cikkünkben arról írtunk, milyen feltételeknek kell megfelelni, ha valaki önkéntes szeretne lenni, hogy vajon szükséges-e ehhez valahol regisztrálni? Az alábbi cikkünkben azon kérdést szeretnénk megválaszolni, vajon az önkéntes jogviszony létesítésénél milyen szerződést kell kötni az önkéntesekkel. Az onkentes.hu oldaláról szemezgettünk.

Kiből lehet önkéntes?

Sokakban merül fel a kérdés, vajon mit kell tenni, ha valaki önkéntes szeretne lenni? Egyáltalán, kiből lehet önkéntes? Vajon egészen pontosan milyen feltételeknek kell megfelelni? Szükséges ehhez valahol regisztrálni? Netán kell hozzá valamilyen tanfolyamot végezni? És mi a teendő akkor, ha egy cég szeretne önkéntes lenni? Ilyenkor vajon mit kell csinálni? Az onkentes.hu oldaláról szemezgettünk.

Legyen neked is szívügyed a Lámpagyár! Kapcsolódj diákként!

2016 után már csak azok a diákok mehetnek érettségizni, akik kötelezően teljesítettek 50 órányi önkéntes munkát. Sokan fanyalognak a szabályozás miatt, holott még nem is sejtik, mennyi örömöt és tapasztalatot rejt az önkéntesség. Merj kapcsolódni! Legyen neked is szívügyed a Lámpagyár! Kapcsolódj akár diákként!

Lámpásokat gyújtunk ott, ahol kevés a fény

Néhány cikkel ezelőtt előléptünk a függöny mögül és bemutatkoztunk. Elmondtuk, hogy nemcsak hogy tudunk, de akarunk is segíteni. Másokon, másokkal. Tesszük ezt önként, hogy társadalmi felelősséget vállaljunk egymásért, és azokért, akiknek szüksége van rá. Fórumot teremtünk az önkéntes munkát vállalóknak, és a segítségre szorulóknak. Lámpásokat gyújtunk ott, ahol kevés a fény. Most itt az idő, hogy elmeséljük, miben is lehet más a Lámpagyár!

Önkéntlen nyugdíjas? Légy nyugdíjas önkéntes!

Nyugdíjas korba léptél Sikeresen elbúcsúztál a munka aktív világától, mégsem szeretnél tétlenül ülni. Mondják, már megetted a kenyered javát, de benned mégis, továbbra is él a tenni akarás. Szükség van Rád! A tapasztalatod, a tudásod érték. Ismerj meg új embereket és add tovább, amit eleddig tanultál, vagy tapasztaltál.

Lámpagyárosok testközelből - Ilyés Márton interjú 1. rész

Lámpagyárasként önkéntesnek lenni öröm és küldetés is egyben. Egyszerre baráti közösség és társadalmi szinten gondolkodó, önkéntes szervezet. A közös élmények sokasága kovácsolja össze az ittenieket és nem kínál kevesebbet, mint magát a közösséghez való tartozást. Mondhatnánk azt is: ez egy életre szól. De vajon honnan is indult ez az egész? Hogyan kezdődött a Lámpagyár története? Ilyés Mártont, a Lámpagyár egyik alapító tagját kérdeztük.

Bemutatkozunk

Elsősorban egy online közösségi felület vagyunk, ami társadalmi kezdeményezéseket köt össze kapcsolódni vágyókkal. Egy szerkesztőség, ami egy helyre gyűjti, és hálózatba szervezi a működő szervezeteket. Ám – reményeink szerint - van egy harmadik jelentésünk is: innováció vagyunk, mely a magát megszervezni képes közösségért jött létre.